Home

Achtergrond 163 x bekeken

Italië trekt 80 miljard uit voor steunplan economie

Italië werkt aan een meerjarenplan om zijn economie met 80 miljard euro te steunen. Dat heeft de Italiaanse minister van Economie Giulio Tremonti zondag gezegd na afloop van de bijeenkomst van de twintig grootste economische machten de G20.

Het plan moet volgens Tremonti zwaar steunen op fondsen van de Europese Unie (EU) die Italië al ontvangt en zou slechts een beperkte invloed hebben op het begrotingstekort van het land. Voor het einde van de maand beslist de Italiaanse regering over ,,het gebruik van 40 miljard euro aan EU-fondsen voor drie jaar voor het milieu, onderzoek en ontwikkeling'', aldus Tremonti.

De minister sprak op een persconferentie waarbij ook premier Silvio Berlusconi aanwezig was. Het reddingsplan wordt ,,de komende dagen'' gepresenteerd, aldus Tremonti.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.