Home

Achtergrond 215 x bekeken 1 reactie

Idyllisch tafereel door sneeuwval

Koeien in het Gelderse Zoelmond proberen in de sneeuw nog iets van hun gading te vinden.

De dieren werden vanmorgen verrast door de sneeuwval. De verwachting is dat de sneeuw dinsdag weer verdwijnt. Het sneeuwfront dat in de loop van zondag en maandag over Nederland trok zorgde voor idyllische plaatjes en veroorzaakte op sommige plaatsen tot de nodige verkeersoverlast. Foto William Hoogteyling

Activisten van milieuorganisatie Greenpeace hebben vandaag actie gevoerd bij het hoofdkwartier van de Europese Commissie in Brussel. Ze wezen op de gezondheids- en milieurisico’s van genetisch veranderde mais en andere gewassen en liepen alvast vooruit op de vergadering van ministers voor milieu. De milieuraad van de EU praat op 4 december over de toelating van transgene gewassen. Foto ANP

Werner Donselaar voert de koeien bij een van de zes boeren waar hij een overeenkomst mee heeft. Donselaar zegde onlangs zijn baan op bij een grondverzetbedrijf en schafte een zelfrijdende voermengwagen aan. Daarmee voert hij nu voor zes boeren die bij hem in de buurt wonen de koeien. Op elk bedrijf is het weer een ander recept. Donselaar doet het werk nu ruim zes weken. Hij is er elke dag ongeveer vijf uur mee bezig. ’s Middags blijft er tijd over voor wat andere klussen. Bijvoorbeeld voor zijn oude baas. Foto Koos van der Spek

Personeel van paprikateler Van der Harg-van Winden uit het Gelderse Bemmel is begonnen met het uitzetten van nieuwe paprikaplantjes. De komende dagen worden zo’n 200.000 jonge plantjes aangeplant. De eerste oogst is begin februari. Steeds meer Nederlandse supermarkten kiezen voor Nederlandse paprika’s omdat ze minder residu van beschermingsmiddelen bevatten dan bijvoorbeeld Spaans product. Foto VidiPhoto

Melkveehouder Hein Oosterhof controleert de werking van de mestband achter de jongveestal. De veehouder uit het Friese Akkrum constateerde vandaag een defect aan een van de meenemers op de band. Dat moest even gerepareerd worden, nu het jongvee weer op stal staat. ’s Zomers staat de transportband stil, omdat het jongvee dan buiten loopt. ’s Winters wordt de mest op de mestvaalt gedeponeerd met hulp van de band. De melkveehouder heeft zo’n 36 pinken staan op de stal waar vroeger de koeien gehuisvest werden. De mesttransporteur maakt het werk in de stal een stuk eenvoudiger. Foto Alex de Haan

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    veehouder

    Wat is er iddylisch aan een sneeuwtafereel, waarin runderen lopen die vanwege de sneeuw geen gras meer kunnen vinden? en vermoedelijk ook niet kunnen drinken?
    Ik heb het hier ook gezien, beesten die de hele dag op en neer lopen in de sneeuw en de hele nacht staan loeien. Zonder dat ze bijgevoerd worden!! Wat een idylle!! Hier zeggen ze: ze moeten de boer er zelf bij jagen! En diegene die het een idylle vindt ook .

Of registreer je om te kunnen reageren.