Home

Achtergrond

IVW controleert verloren containers

De Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) gaat vanaf morgen 55 containers met gevaarlijke stoffen controleren die in de Rotterdamse Eemhaven staan.

De containers zijn afkomstig van het schip Glasgow Express, meldde de IVW vandaag. De Glasgow Express, een containerschip van de Duitse rederij Hapag Lloyd, belandde twee weken geleden op de Atlantische Oceaan in een storm en verloor toen 51 containers. Dinsdag arriveerde het in de Rotterdamse haven. Daar bleek dat een container met gevaarlijke stoffen lekte.

Een container met papier en vijf koelcontainers met varkensvlees waren stuk. De Voedsel- en Warenautoriteit (VWA) heeft zich gebogen over het rottende vlees. De IVW wil weten of de bewuste 55 containers verder vervoerd kunnen worden. Omdat schepen wel vaker containers verliezen, begint de IVW binnenkort speciale controles om zo te wijzen op het belang van het goed vastzetten van de containers.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.