Home

Achtergrond 195 x bekeken

IND onderzoekt mogelijk misbruik 'België-route'

De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) onderzoekt of migranten misbruik maken van de mogelijkheid een Nederlandse verblijfsstatus te krijgen via de zogenoemde België-route.

De dienst is het onderzoek begonnen omdat steeds meer buitenlanders via deze omweg naar Nederland komen. De België-route is een methode die gezinshereniging makkelijker maakt. Mensen met een Nederlands paspoort kunnen regels voor gezinshereniging omzeilen door zich tijdelijk in een andere Europese lidstaat te vestigen, bijvoorbeeld België of Duitsland. Ze laten hun familie uit het buitenland overkomen naar die lidstaat en keren daarna terug naar Nederland.

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) heeft het IND-onderzoek woensdag aangekondigd in antwoord op vragen uit de Tweede Kamer.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.