Home

Achtergrond 137 x bekeken

IMF-topeconoom: het ergste moet nog komen

De hoofdeconoom van het Internationaal Monetair Fonds (IMF), Olivier Blanchard, is heel somber over de nabije toekomst van de wereldeconomie.

"Het ergste moet nog komen", zei hij vandaag in de Zwitserse zakenkrant Finanz und Wirtschaft.

Blanchard vindt dat overheden nog niet genoeg hebben gedaan om een verdere escalatie van de financiële crisis te voorkomen. "De vraag is helemaal ingestort, we moeten alle wapens inzetten die we hebben. Normaal gesproken vinden we dat overheden naar evenwichtige begrotingen moeten streven, maar dit zijn geen normale tijden."

Volgens Blanchard moeten centrale banken de rente tot "zo dichtbij nul als mogelijk" verlagen, om een diepe economische crisis te voorkomen. "De kans bestaat dat het nieuws steeds slechter wordt, waardoor iedereen steeds pessimistischer wordt en de vraag steeds sterker terugvalt. Het zal heel lang duren voor de situatie weer is genormaliseerd."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.