Home

Achtergrond

Huizinga mikt op alleen maar 'schone' bussen

Als het aan staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer) ligt, zijn alle bussen in het openbaar vervoer uiterlijk in 2020 'schoon' en zuinig.

Huizinga gaf vandaag in Den Haag het startsein voor de eerste zes proefprojecten op dit terrein. Zuid-Holland, Gelderland, de stadsregio's Amsterdam en Rotterdam, alsmede de regio's Twente en Eindhoven nemen deel aan een regeling voor innovatieve ov-bussen.

Huizinga wil versneld zulke bussen op de markt brengen. De eerste 'schone' bussen komen volgend jaar op de weg. Verkeer en Waterstaat stelt 11,4 miljoen euro beschikbaar voor de experimenten. OV-bedrijven dragen ook geld bij. Zij bouwen de voertuigen daarvoor om, zodat ze op waterstof (Amsterdam) of aardgas en biogas (Eindhoven) kunnen rijden. Momenteel rijden in Nederland zo'n vijfduizend ov-bussen rond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.