Home

Achtergrond

Honderden illegalen stranden op Lampedusa

Binnen 48 uur zijn er op het Italiaanse eiland Lampedusa ongeveer achthonderd bootvluchtelingen aangekomen.

Dat heeft de Italiaanse kustwacht maandag bekendgemaakt. Het eiland van twintig vierkante kilometer, dat ruim 200 kilometer ten zuiden van Sicilië ligt en ongeveer 113 kilometer ten oosten van Tunesië, is een populaire bestemming van economische migranten.

Steeds vaker proberen illegalen Italië te bereiken in de hoop in Europa een beter leven op te kunnen bouwen. De eerste maanden van 2007 kwamen er 14.200 economische migranten het land binnen. In diezelfde periode in 2008 kwamen 23.600 illegalen het land binnen, aldus cijfers van het Italiaanse ministerie van Binnenlandse Zaken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.