Home

Achtergrond

Hogere ziektedruk in komkommer

Dit jaar gaven diverse ziektes in komkommer meer problemen dan in het voorgaande jaar.

Bontvirus was agressiever dan in 2007 en veroorzaakte meer schade. Met name bedrijven in Zuid-Oost Nederland kregen te maken met virus-aantastingen, zo bleek onlangs op een komkommerbijeenkomst van LTO Groeiservice. In uitzonderingsgevallen kwam de ziekte met het plantmateriaal mee.

Verder kreeg Mycosphaerella meer kans om zich te ontwikkelen bij de weersomstandigheden van dit jaar. De Fusarium-druk leek juist minder. Bij de plagen is spint in toenemende mate een probleem, mede vanwege het teruglopende effect van het huidige middelenpakket.

Lees hierover meer in het Weekblad Groenten & Fruit van vrijdag 28 november

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.