Home

Achtergrond 244 x bekeken

Hillegom houdt Polenpunt

Het informatiepunt voor Poolse arbeidskrachten in de Bollenstreek blijft bestaan.

Dat maakte burgemeester Toon Mans woensdag bekend. Een jaar geleden begonnen Hillegom en enkele buurgemeenten met dat proefproject. Sinds die tijd klopten meer dan vierhonderd Poolse arbeidskrachten aan met vragen over bijvoorbeeld huisvesting en arbeid.
De gemeenten begonnen vorig jaar een werkgroep om te onderzoeken hoe zij de huisvesting van de Polen in de Bollenstreek, hun werksituatie en de veiligheid in het gebied kunnen verbeteren. Woensdag pleitten zij voor een keurmerk voor arbeidsbureaus, om illegaliteit tegen te gaan.
Mans vindt dat de voorlichting voor de Poolse arbeiders nog beter moet, zowel in Nederland als in hun geboorteland. ”Daarnaast heb ik gemerkt dat ons imago als land onder druk staat. De Polen gaven aan meer last te hebben van intolerantie.” De burgemeester vindt dat niet goed, zeker omdat 10.000 Polen volgens hem 250 tot 500 miljoen euro vertegenwoordigen. ”Deze groep mensen is belangrijk voor ons. Het is een noodzaak hen goed te accommoderen.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.