Home

Achtergrond 1 reactie

Hempflax zoekt groter areaal hennep

Hennepverwerker Hempflax in Oude Pekela heeft volgend jaar een areaal nodig van 1.000 tot 1.200 hectare. Dit jaar heeft Hempflax in Nederland 300 hectare hennep verwerkt.

Volgens adjunct-directeur Mark Reinders heeft Hempflax in vier maanden de omzet van strooisel verdubbeld. "Wij stemmen het areaal af op de vraag. We kunnen nu al 1.000 hectare gebruiken. Dat kan groeien naar 1.200 hectare, zeker als de afzet van vezelplaten naar de autoindustrie aantrekt."

Hempflax heeft dit jaar gemiddeld 7 ton per hectare stro geoogst. Reinders: "Het stro verwerken we voor 80 procent tot strooisel en voor 20 procent tot vezels. Gelukkig hebben de Europese landbouwministers besloten de steun van 90 euro per ton korte vezels te handhaven tot en met 2011. Dat geeft Hempflax tijd zich verder te ontwikkelen."

Hempflax heeft ook een pand in Oost-Duitsland. Reinders: "Als het volgend jaar ook voorspoedig gaat willen we in 2010 daar ook hennep telen en voorverwerken. De Duitse activiteiten zijn altijd een aanvulling op de Nederlandse, nooit een vervanging. Transport is duur. Er kan maar 12 ton stro op een vrachtwagen. Daarom moet de teelt in een straal van 50 kilometer rond Oude Pekela gebeuren. Ons afzetgebied heeft een straal van 300 kilometer."

Eén reactie

  • no-profile-image

    gerold alfred

    ik ben een nederlander die in peru woont
    ik heb tot me beschikking 20.000 hetare
    terbescikking,graag een reaktie van iemand die iets wil doen ,met hennep .of soort gelyks

Of registreer je om te kunnen reageren.