Home

Achtergrond

Grote brand in tuincentrum Wierden

In Wierden (Overijssel) is dinsdagochtend een vestiging van dierenspeciaalzaak en tuincentrum Welkoop volledig afgebrand.

Dat liet de brandweer weten. Door de brand kwamen diverse konijnen en vogels om. De brandweer kreeg om kwart voor zes een melding van de brand. Door ontploffingsgevaar van gasflessen in het pand en door de grote rookontwikkeling kon de brandweer niet naar binnen en werd het vuur van buitenaf bestreden.

De grote hal, die twee verdiepingen telt, brandde volledig uit. Allerlei dieren kwamen in het vuur om. De brandweer kan niet vertellen om hoeveel dieren het gaat. Rond half tien werd het sein brand meester gegeven.

Door de rookontwikkeling werd de weg N350 deels afgezet. Verscheidene bewoners van panden in de omgeving van de Welkoop werden geëvacueerd. Later in de ochtend, toen de wind draaide, konden zij weer terug maar hun woningen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.