Home

Achtergrond 184 x bekeken

Gros abortussen door verkeerd pil- of condoomgebruik

Twee derde van alle vrouwen die abortus heeft laten plegen, had ook de pil of een condoom gebruikt om zwangerschap te voorkomen.

Dat concludeert de Rutgers Nisso Groep in een onderzoek naar abortussen in 2007. De resultaten zijn vandaag gepresenteerd.

Volgens het kenniscentrum gebruiken met name tienermeisjes en allochtone vrouwen de voorbehoedsmiddelen verkeerd. Onderzoek wijst uit dat allochtone vrouwen, jonge vrouwen en degenen die al eerder een abortus ondergingen, een grotere kans lopen op een nieuwe ingreep. De Rutgers Nisso Groep pleit daarom voor betere voorlichting aan deze vrouwen.

In 2007 zijn per duizend vrouwen 8,6 abortussen uitgevoerd. Bij tienermeisjes van vijftien tot en met negentien jaar werden per duizend vrouwen 7.4 abortussen gepleegd. Deze cijfers zijn sinds 2002 min of meer stabiel.

Vrouwen uit Midden- en Zuid-Amerika, de Nederlandse Antillen en Suriname ondergaan het vaakst een abortus, alhoewel het percentage de afgelopen jaren daalt. Ook Turkse en Marokkaanse vrouwen lopen volgens de Rutgers Nisso Groep de laatste jaren minder kans op abortus. Een derde van de vrouwen die abortus liet plegen, had onbeschermd seks.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.