Home

Achtergrond

Groentedagen Venlo matig bezocht

De opkomst op de Groentedagen afgelopen donderdag en vrijdag in Venlo viel tegen.

Ongeveer duizend telers hebben de beurs bezocht die plaatsvond in het logistiek centrum van ZON Fruit & Vegetables op Fresh Park Venlo.

De organisatie van de beurs, LTO Groeiservice, had gerekend op tussen de 1500 en 2000 bezoekers. Volgens Kees Zuidgeest van LTO Groeiservice waren er verschillende oorzaken te noemen voor de wat lage opkomst van telers. "Zo was er tegelijkertijd een aspergebeurs in Duitsland waar veel telers uit de regio heen gingen. Een andere oorzaak is de schaalvergroting en het feit dat er bedrijven stoppen. Hierdoor loopt het aantal vollegrondsgroentelers terug."

Zijn organisatie gaat er over na denken of drie Groentedagen in redelijk kort tijdsbestek niet te veel van het goede is. "We hebben in januari nog een beurs in Middenmeer en in Gorinchem. Misschien moeten we naar twee beurzen per jaar; één in het noorden en één in het zuiden."

Op de beurs in Venlo stonden ongeveer dertig standhouders. Er waren best wat zaadbedrijven vertegenwoordigd. Zo ook Bejo Zaden uit Warmenhuizen. "Het aantal bezoekers op deze beurs moet zeker niet minder worden", zegt Perry Kuilboer van Bejo. Toch geeft hij aan in zijn stand redelijk wat 'kwalitatief' bezoek te hebben gehad. "Ik vind wel dat de standhouders en de organisatie moeten kijken hoe de beurs opgewaardeerd kan worden." Het concept 'laagdrempelig' werkt wel goed, vindt Kuilboer.

De beurs werd georganiseerd door LTO Groeiservice en werd mede mogelijk gemaakt door de hoofdsponsors The Greenery en ZON Fruit & Vegetables.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.