Home

Achtergrond 152 x bekeken 1 reactie

Groen licht voor zeppelinvluchten boven de Waddenzee

De Stichting Zeppelinvluchten Waddenzee mag proefvluchten met zeppelins gaan uitvoeren boven de Waddenzee.

De Raad van State in Den Haag heeft dat vandaag bepaald. Met de beslissing is het bezwaar van de Waddenvereniging en de Friese natuurbeschermer It Fryske Gea tegen de vluchten afgewezen. De Stichting Zeppelinvluchten wil de aandacht trekken voor ,,nieuwe en duurzame vervoerssystemen''.

Volgens voorzitter B. Jansema zijn deze zogenoemde ecotoeristische vluchten een mooie optie. Jansema gaat binnenkort een maand lang proefvluchten uitvoeren boven de Waddenzee en de Noordzeekust.

De natuurverenigingen zijn bang dat de zeppelinvluchten nadelige effecten hebben, zoals het verstoren van vogels en zeehonden. Om dit zo goed mogelijk te voorkomen moet de stichting een maand van tevoren een vluchtplan indienen bij het provinciaal bestuur. Deze moet het plan eerst goedkeuren, zo heeft de Raad van State bepaald. Bovendien vliegen de zeppelins naar Ameland via dezelfde route als het gewone vliegverkeer.

De Stichting voert de vluchten overdag uit. Ieder uur kunnen er per vlucht maximaal elf personen mee. Een kaartje kost ongeveer 200 euro.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    gert

    waarom wel straaljagers boven de waddenzee met oefeningen met bommen bij de vliehorst ?zeppelins maken haast geen geluid.

Of registreer je om te kunnen reageren.