Home

Achtergrond

Goede handel op jaarlijkse paardenmarkt Hedel

De eerste belangstellenden meldden zich al vlak na middernacht in Hedel.

Naar schatting drongen 35.000 bezoekers tussen de 2.063 paarden op de jaarlijkse paardenmarkt op de eerste maandag in november. De aanvoer was fors groter dan vorig jaar, die toen de 1.900 niet haalde. De handel was goed. Onder de bezoekers waren veel Duitsers en Belgen. De paardenmarkt zorgde maandagochtend voor lange files op de A2. Tussen Eindhoven en Utrecht stond 11 kilometer file en tussen Deil en Kerkdriel 6 kilometer. De markt in Hedel wordt gepaard aan een kermis en een warenmarkt. Foto William Hoogteyling

Kweker Eric Huizenga en assistent Jan-Paul Bandsma (links) zaaien 124 potentiële wintertarwerassen op het proefveld van zaaizaadbedrijf Semundo. Ze zijn door het weer en de zaadbeschikbaarheid aan de late kant. "We zaaien er standaardrassen tussen ter vergelijking", legt Huizenga uit. "Nu maar hopen dat er soorten bij zitten die boven de standaard uitstijgen." Het mooist zou een herhaling van het succes van Alves zijn. "Uniek dat zo’n klein bedrijf een ras op de aanbevelende rassenlijst heeft gekregen." Foto Jan Bouwman

Een van de Rothschild-giraffes van Ouwehands Dierenpark in Rhenen onderwerpt met zijn lange tong een gevulde pompoen aan een uitgebreid onderzoek. Normaal eten deze giraffes het liefst blaadjes van de acacia. Medewerkers van het dierenpark verrasten vandaag niet alleen de giraffes, maar ook de wasberen en mandrils met pompoenen die waren overgebleven van Halloween dat afgelopen vrijdag gevierd werd. Het park kreeg de oranje vruchten cadeau van de leerlingen van het Revius Lyceum in Wijk bij Duurstede. Foto VidiPhoto

Rijstboeren brengen hun oogst in veiligheid in de noordelijke provincie Bac Giang in Vietnam. Het land wordt geteisterd door zware regens, waarbij zeker 65 mensen zijn omgekomen. De Vietnamese autoriteiten waarschuwden gisteren voor de dreiging van besmettelijke ziekten, zoals cholera en knokkelkoorts. Foto ANP

Loonbedrijf Gebroeders Jansen uit Vlagtwedde oogstte vandaag de corn cob mix voor het melkveebedrijf van Han en Irma Brink-Symons in het Groningse Midwolda. Met een achtrijige combine baande de loonwerker een weg door de drie hectare mais. De korrel werd op het erf geplet. Jansen heeft twee combines voor corn cob mix. Een daarvan rijdt al op rupsen en Jansen verwacht de tweede eind deze week van rupsbanden te voorzien. Foto Koos van der Spek

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.