Home

Achtergrond 147 x bekeken

Goede doelen krijgen fors meer geld binnen

Landelijke goede doelen hebben vorig jaar 113 miljoen euro (6 procent) meer geld ontvangen dan in het jaar daarvoor.

In totaal ontvingen de goede doelen in 2007 2 miljard euro. Onder meer de inkomsten uit collectes, nalatenschappen en subsidies namen toe. Minder geld kwam er binnen door gezamenlijke acties (-30 procent). Ook de inkomsten uit beleggingen daalden, met 11 procent.

Dat bleek woensdag uit het Nationale Goede Doelen Rapport 2008 van de VFI, brancheorganisatie van goede doelen. Ze gaven vorig jaar 1,8 miljard euro uit aan internationale hulp, welzijn & cultuur, gezondheid en natuur & milieu. Dat is een stijging van 71 miljoen (4,1 procent) ten opzichte van het jaar daarvoor. Het meeste geld ging naar internationale hulp (810 miljoen euro), welzijn & cultuur (512 miljoen), natuur & milieu (234 miljoen) en gezondheid (230 miljoen).

Vorig jaar waren er tienduizend voltijdbanen bij de goede doelen. Er werden 700.000 collectanten ingezet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.