Home

Achtergrond

Geur aangevallen spint kan plantschade voorkomen

Spint die door roofmijten worden aangevallen scheiden een geur af waardoor de overige spint in slaaptoestand over gaan.

Dit hebben onderzoekers aan de Universiteit van Amsterdam ontdekt.

De onderzoekers ontdekten dat spint in een slaaptoestand over gaan wanneer ze geconfronteerd worden met roofmijten. Normaal gebeurt dit alleen om lange periodes van koude, droogte of voedselschaarste te overleven.

Uit het onderzoek bleek dat de geur van een aangevallen spint zorgde voor een 15 procent hogere kans dat de aanwezige spint in de slaaptoestand ging. Volgens de onderzoekers zou dit effect gebruikt kunnen worden bij biologische bestrijding van spint.

De resultaten van het onderzoek staan op de website van het wetenschappelijke tijdschrift Naturwissenschaften.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.