Home

Achtergrond 1 reactie

Generatiewisseling

De aangekondigde wisseling van de wacht bij Vion valt te kenschetsen als een generatiewisseling. De zestigers Van Doorn , Lammers en Janssen ruimen het veld om plaats te maken voor veertigers en vijftigers.

De aankondiging komt niet echt als een verrassing. Het was bekend dat Van Doorn en Lammers rond hun 60e verjaardag zouden afzwaaien. Door hun vertrek zo vroegtijdig aan te kondigen ontstaat ruimte voor opvolger Uwe Tillmann om zich in de luwte volledig in te werken.

Vion als bedrijf staat. Met als basis het ijzersterke Sobel werd de afgelopen zes jaar het bedrijf verbreed met vers vlees en convenience-activiteiten in verschillende landen. De overname van Grampian afgelopen zomer was het laatste wapenfeit.

De grote vraag is wat er de komende jaren nog meer is te verwachten van Vion. In het verleden heeft het bedrijf wel te kennen gegeven met interesse naar de Russische markt te kijken. De vraag is wel of Vion er verstandig aan doet nog verder in dit tempo in weer nieuwe markten te stappen. Het lijkt voor de hand te liggen dat Tillmann zijn aandacht eerst zal richten op het uitbouwen van de huidige onderneming. Hij zal streven naar een optimaal functioneren van de verschillende onderdelen en een maximale synergie nastreven. Voldoende aandacht voor de toeleverende primaire sector is daarbij een must.

Agrarisch Dagblad

Eén reactie

  • no-profile-image

    leveren aan vion =

    Zolang er nog domme varkenshouders zijn die hun varkens weggeven aan vion zal er geen aandacht zijn voor de primaire sector en zullen ze gaan voor puur hun eigen rendement. Maar goed als dit is wat die varkenshouders willen ,wie ben ik dan.....?

Of registreer je om te kunnen reageren.