Home

Achtergrond 2 reacties

Gemengde reacties van Icesavespaarders

Het nieuws dat Icesavespaarders waarschijnlijk voor de kerst hun geld terugkrijgen, is gemengd ontvangen.

Er heerst blijdschap bij Nederlanders die minder dan 100.000 euro op de IJslandse bank hadden staan, maar de grotere spaarders blijven sceptisch.

"Ik hoorde het vanochtend op het nieuws'', vertelde een 58-jarige gedupeerde vrouw vandaag. "Het is een leuk kerstcadeau. Het is ook prettig dat we straks weer rente over dat geld krijgen.''

De vrouw had 20.000 euro uit de erfenis van haar overleden moeder bij Icesave gezet. "De eerste week nadat het nieuws bekend was geworden, heb ik me wel zorgen gemaakt. Ik dacht nog: 'Nou mam, al je centjes weg'. Ik voelde me ook schuldig omdat ik mijn zus ook Icesave had aangeraden.''

Ze zet haar geld, als ze het terugheeft, weer op de bank. "Een Nederlandse dit keer en ik ga goed checken of het een betrouwbare bank is.''

"Het zou me verbazen als het nog gaat lukken om dat geld voor de kerst terug te storten'', zegt Gerard van Vliet, voorman van de spaarders die meer dan 100.000 euro op de bank hebben staan. "Wij hopen dat een Nederlandse bank alle, dus ook de grotere spaarders overneemt.'' Hij roept de Nederlandse regering op te helpen. "Als Wouter Bos het wil, is het voor 1 januari geregeld.''

Als er geen bank te vinden is die de spaarders overneemt, moet Van Vliet nog even wachten op de rest van zijn geld. "Op enig moment volgend jaar, waarschijnlijk mei juni, moet dat geld dan vrijkomen. Tegen die tijd zitten veel mensen al in de problemen.''

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    de wolharige mammoet

    Minister Bos doet geen enkele poging om alle gedupeerde spaarders volledig te compenseren, zoals in Engeland en Duitsland wel is gebeurd. 100+-spaarders die door fouten van De Nederlandse Bank (dus ook fouten van Min. van Financien) nu ernstig in de problemen zitten. Geld van verkocht huis even weggezet, pensioenvoorziening etc. Waarom worden deze spaarders als enige in Europa in de steek gelaten door hun regering??

  • no-profile-image

    gert

    is minister bos verantwoordelijk voor alle buitenlandse banken ? waarom moet dat geld op een buitenlandse bank?

Of registreer je om te kunnen reageren.