Home

Achtergrond 286 x bekeken

Gasprijs daalt op spotmarkt onder 20 cent per kuub

De prijs voor een kuub tuinbouwgas is vandaag op de spotmarkt onder de 20 cent gedoken.

De groothandelsmarktprijs TTF daalde eveneens verder tot onder de 25 cent. De prijs van olie staat eveneens onder druk. Het einde van het gasinkoopseizoen is in zicht, wat meestal leidt tot hogere prijzen. Veel tuinders hebben de inkoop uitgesteld vanwege de hoge prijs.

Volgens Peter van de Berg, directeur AgroEnergy, is de spotmarktprijs grillig. "De prijs van tuinbouwgas is de laatste weken wel sterker gedaald dan de olieprijs. Het zachte weer helpt nu ook." Hij denkt niet dat de daling iets zegt over 2009. Dirk Duijzer, directeur Food & Agri van de Rabobank, waarschuwt eveneens voor optimisme.

Of registreer je om te kunnen reageren.