Home

Achtergrond 181 x bekeken

Fruit drukt export VK onder peil 2007 in september

De lagere uitvoer van fruit drukte in september de uitvoergroei van groente en fruit naar het Verenigd Koninkrijk (VK).

Voor het eerst dit jaar kwam geen groei tot stand. Dat blijkt uit analyse van de exportstatistieken van het Productschap Tuinbouw. In september lag de uitvoer appels en peren beduidend lager dan in 2007, mogelijk door de vroege oogst in 2007.

In de handel klinken signalen over een moeilijke afzet naar het Verenigd Koninkrijk. Een nadere analyse laat voor de belangrijkste groenteproducten in september geen afwijkend beeld zien. Over het hele jaar bezien, groeide de uitvoer van tomaten (12 procent), paprika (9 procent) en komkommer (8 procent). Ook voor peren is over het hele jaar bezien de uitvoer fors hoger (circa 20 procent).

Of registreer je om te kunnen reageren.