Home

Achtergrond 152 x bekeken 3 reacties

'Foutenmarge bij waterschapsverkiezingen hoog'

Bij de waterschapsverkiezingen zijn veel stembiljetten ongeldig verklaard.

Dat meldde de voorzitter van de Unie van Waterschappen vandaag. "De foutenmarge is opvallend hoog. Veel mensen hebben geen geboortejaar ingevuld bovenaan het formulier, waardoor deze ongeldig zijn verklaard'', meldde voorzitter Sybe Schaap. Invullen van het geboortejaar was nodig om te verifiëren dat de juiste persoon het formulier instuurde. Waarom dat niet is gebeurd, wordt uitgezocht. "Wellicht zijn veel mensen dit vergeten.''

Mede door de lage opkomst van 15 procent vraagt hij zich af of gekozen is voor de juiste vorm. "Het systeem zelf staat nu ter discussie en dat moet je bij verkiezingen zien te vermijden.'' Schaap denkt dat er nog maar twee opties mogelijk zijn. "De waterschapsverkiezingen worden onder de Kieswet geplaatst en gecombineerd met bijvoorbeeld de gemeenteraadsverkiezingen. Een tweede optie is dat er wordt gekozen voor een vorm van indirecte verkiezingen, zoals bij de Eerste Kamer.''

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  mitie

  ze hebben doelbewust graag ongeldige stemmen ;dan vullen ze dat zelf aan vriendjes die met hun meelopen:verkiezingen gehalte van een derde wereld land';ze willen geen potte kijkers om het gestuurde rapoport av veerman te kunnen uitvoeren;;we hebben geen wateroverlast MAAR een bewuste verlaagde AFVOER van het water ;20 miljoen weg en het geld van icesave in groenland ?????dus willen meer geld volgend jaar 0,7 % meer inkomsten ???

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Misschien is het een juist signaal naar de burger toe dat degene die verantwoordelijk is voor dit verkiezingsdebacle zijn knopen telt en aftreed.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Sybe Schaap moet de verantwoording van dit slechte systeem niet bij de burger proberen neer te leggen.
  Gewoon alle stemmen geldig verklaren of nieuwe verkiezingen uitschrijven.
  Alles wat ertussen zit is een slechte oplossing voor een haperend verkiezingssysteem. En hier mogen de stemgerechtigden niet de dupe van worden.

Of registreer je om te kunnen reageren.