Home

Achtergrond 1 reactie

FloraHolland tempert investeringen

FloraHolland gaat volgend jaar 39 miljoen euro minder investeren dan in het meerjarenplan was begroot. De tegenvallende resultaten liggen hieraan ten grondslag.

Dit werd afgelopen week duidelijk op de regiobijeenkomsten van de veiling. In plaats van de aanvankelijk begrote 139 miljoen gaat FloraHolland volgend jaar 100 miljoen euro investeren. Uitgaven op het gebied van vastgoed, zoals het onderhoud of nieuwbouw van enige koelcellen en productstraten worden opgeschoven. Ook worden betalingen omtrent de nieuwe stapelwagen uitgesteld. De invoering van de nieuwe kar zal nog steeds volgens plan in 2011 plaatsvinden.

De reden voor het inkrimpen van de investeringen zijn de tegenvallende inkomsten van de veiling. Momenteel ligt de omzet 0,4 procent lager dan vorig jaar. De veiling verwacht aan het eind van het jaar op hetzelfde bedrag als in 2007 uit te komen. Er was echter een groei van 2,7 procent begroot. De contributie, klokprovisie en kosten voor Connectservice blijven gelijk.

Meer hierover leest u in het Vakblad voor de Bloemisterij van vrijdag 7 november.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Live style

    Onder het moto van:Veel voor weinig ,nooit chagarijnig

Of registreer je om te kunnen reageren.