Home

Achtergrond

Financiering dijkverbetering wankelt

Het is onzeker of er na 2011 geld genoeg is voor verbetering van dijken en duinen.

Volgens staatssecretaris Tineke Huizinga (Verkeer en Waterstaat) zijn stijgende grondstoffenprijzen daar mogelijk debet aan.
Huizinga zegde vandaag de Tweede Kamer toe om voor eind dit jaar de problemen in kaart te brengen.

Volgens haar is de financiering van de lopende projecten op korte termijn op orde, maar stijgen de kosten van de maatregelen sterker dan verwacht. Als die trend zich doorzet, voorziet zij problemen na 2011.

CDA-Kamerlid Ad Koppejan vreest vertraging van het programma voor hoogwaterbescherming, bij elkaar 97 projecten, en een tekort van 240 miljoen euro. Hij vroeg om een plan van aanpak voor projecten die achterstand dreigen op te lopen. "Wij koersen nog steeds op 2015'', bezwoer Huizinga.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.