Home

Achtergrond

Fiets-'TomTom' komt stapje dichterbij

Hoewel navigatie in de auto allang gemeengoed is, is er nog steeds geen alomvattend systeem voor fietsers in het fietsland bij uitstek.

Daar zit wel schot in nu de Fietsersbond, het Landelijk Fietsplatform en het Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen (NBTC) hun kennis en gegevens bundelen. Dat hebben zij donderdag bekendgemaakt. Vanaf komend voorjaar is in ieder geval via internet een planner voor landelijke fietsroutes beschikbaar. Ook pleisterplaatsen en andere wetenswaardigheden staan erin, aangevuld met 'knooppuntroutes' uit regionale fietsroutes.

Die routes zijn te downloaden en zo in een gps-apparaat als een TomTom te gebruiken. Het wachten is nu nog op een handig apparaatje voor op de fiets. "Dat is meer iets voor de producenten van apparatuur'', zegt een woordvoerster van het Fietsplatform. Die bedrijven zouden daar al wel mee bezig zijn.

Garmin, fabrikant van navigatieapparatuur, laat weten dat dit bedrijf in augustus software voor fietsers op de markt heeft gebracht. "En er is een houder te koop waarmee ons navigatieapparaat op het fietsstuur te bevestigen is.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.