Home

Achtergrond 160 x bekeken

Extra geld voor les aan leerlingen uit Oost-Europa

Basisscholen krijgen geld om extra aandacht te besteden aan kinderen van migranten uit Midden- en Oost-Europa en aan de kroost van mensen met een vluchtelingenachtergrond.

Vanaf volgend voorjaar krijgen basisscholen met vier of meer van deze kinderen ongeveer 2500 euro per leerling extra per jaar. Het gaat om een verdubbeling, zo meldde staatssecretaris Sharon Dijksma donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

Het extra geld komt alleen beschikbaar voor leerlingen die korter dan een jaar in Nederland wonen. De scholen kunnen het besteden aan assistentie in de klas of aan tolken om het contact met de ouders te vergemakkelijken.

Begin september stelde Dijksma op basis van een enquête dat scholen over het algemeen geen grote problemen hebben met de instroom van kinderen uit onder andere Polen. Wel gaven de scholen aan behoefte te hebben aan meer middelen om bijvoorbeeld het Nederlandse van de scholieren bij te spijkeren.

Een jaar geleden stonden bij 1166 basisscholen in totaal 2075 leerlingen uit Oost-Europa ingeschreven.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.