Home

Achtergrond 182 x bekeken

Exportkredieten moeten blijven

Exporterende landen hebben afgesproken er alles aan te doen exportkredieten overeind te houden om de handel te ondersteunen.

De 35 landen, waaronder 29 lidstaten van de Oeso, sluiten zich aan bij een oproep van de G20 om de financiële crisis te bestrijden. Exportkredieten zijn van belang bij de uitvoer van bijvoorbeeld landbouwproducten naar landen met een betalingsrisico. De kredieten versoepelen internationale handel.

De 35 landen die de oproep ondersteunen (waaronder de Europese Unie, de Verenigde Staten, Brazilië en Rusland) zeggen dat ze betrouwbare partners willen zijn voor exporteurs en voor de banken die een rol spelen in de internationale handel.

Volgens secretaris-generaal José Ángel Gurría Treviño van de Oeso (Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling) is het absoluut noodzakelijk dat exportkredieten overeind blijven. Er zijn landen die voor hun export afhankelijk zijn van de kredieten, maar die zelf ook veel importeren.

In een interview met de Financial Times noemde Gurría Treviño Brazilië, China en Mexico als voorbeeld van economieën die zowel bij import als export groot belang hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.