Home

Achtergrond 210 x bekeken

Examens over verkiezingen op internet

Voor mensen die niet veel weten van verkiezingen maar dat wel graag zouden willen, heeft het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) het zogenoemde stemexamen bedacht.

Het IPP liet dat vandaag weten. Op de website www.stemexamen.nl worden kennisvragen gesteld over onderwerpen die betrekking hebben op de verkiezingen van dat moment, te beginnen met de waterschapsverkiezingen, waarbij vanaf donderdag kan worden gestemd. Aan de orde komen vragen als: Hoe kan ik stemmen? Wie bestuurt het waterschap? Welke belasting betaal je aan het waterschap?

Volgens het IPP is het nog steeds slecht gesteld met de algemene politieke kennis onder kiezers. Deze website moet daar verandering in brengen. De website blijft ook na de waterschapsverkiezingen online, waarbij de vragen regelmatig worden aangepast aan de actualiteit. Het volgende stemexamen zal gaan over het Europees Parlement, waarvoor volgend jaar juni verkiezingen worden gehouden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.