Home

Achtergrond 169 x bekeken

Europese beurzen hoger van start

De Europese aandelenmarkten zijn donderdag positief van start gegaan.

Beleggers lieten zich vooral leiden door de koerswinsten op Wall Street en in het Verre Oosten. De terreuraanslagen in de Indiase stad Mumbai leken weinig invloed te hebben op de westerse aandelenmarkten. Ook optimisme over de reddingsplannen van overheden wereldwijd droeg bij aan het positieve sentiment.

De AEX, de graadmeter van de meest verhandelde fondsen in Amsterdam, begon de handel met een winst van 1,2 procent op 248,45 punten. De MidKap-index van middelgrote fondsen klom 2 procent tot 319,68 punten. De DAX in Frankfurt en de CAC-index in Parijs gingen respectievelijk 1 en 1,4 procent omhoog. De FTSE in Londen won 0,5 procent.

”We moeten vandaag op eigen kompas varen”, aldus een handelaar op het Damrak. De beurzen op Wall Street houden de deuren donderdag gesloten wegens de viering van Thanksgiving. Vrijdag houden de handelaren in New York het na een halve dag al voor gezien.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.