Home

Achtergrond 168 x bekeken

Eurlings legt zich neer bij heropening IJzeren Rijn

De IJzeren Rijn, de omstreden goederenspoorlijn tussen de haven van Antwerpen en Duitsland langs Roermond, zal worden heropend via een gemoderniseerd tracé.

Verkeersminister Camiel Eurlings kondigt dat dinsdag aan in een brief aan de Tweede Kamer. Hij overlegde vorige week met Duitse en Belgische bewindslieden over een alternatief, het zogenoemde A52-tracé.

Dat tracé strandde omdat het financieel onhaalbaar is, concludeerde toen de Belgische minister Inge Vervotte. Omdat België vragende partij is voor de reactivering van de IJzeren Rijn en recht van doortocht heeft "heb ik geen andere keuze dan om mij bij de conclusie van België neer te leggen'', aldus Eurlings.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.