Home

Achtergrond 171 x bekeken 2 reacties

Ethanol op basis van mais gunstiger dan gedacht

De productie van ethanol op basis van mais is aanzienlijk milieuvriendelijker dan de productie van benzine.

Het produceren van mais-voor-energie heeft bovendien veel minder effect op de voedselvoorziening dan gedacht. Dat blijkt uit een studie van de University of Illinois.

Illinois’ belangrijkste inwoner, presidentskandidaat Barack Obama, belooft zich in te zetten voor lokale ethanolproductie op basis van mais. Om het argument voor energiemais kracht bij te zetten, liet de Illinois Corn Growers Association onderzoek doen naar de milieu-effecten van Amerikaanse ethanolproductie.

Volgens de onderzoekers is de invloed van de moderne ethanol-plant op het klimaat 40 procent lager dan bij benzine. Dat is aanzienlijk gunstiger dan eerdere studies aantoonden. Studies, die voor het nemen van beleidsbeslissingen worden gebruikt door publieke instellingen.

De studie claimt bovendien dat de komende twee decennia de Amerikaanse opbrengst per hectare door technologische en organisatorische vondsten met 86 procent kan groeien. Het effect op de opwarming van de aarde zou in dezelfde periode met enkele tientallen procenten afnemen.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    down under

    De lucht is uit de handel (lage graan prijzen) van 2007 en de prijzen daardoor weer interesant genoeg om weer op deze toer te gaan. Ik blijf dit een linke ontwikkeling vinden want er hoeft maar een tegenvallende oogstseizoen te zijn en de hedgefunds gaan zich weer met de handel bemoeien en voor je het weet schieten de prijzen weer sky high.

  • no-profile-image

    gert

    eindeliik weer iets positiefs over ethanol,zal wel gauw weer een negatief rapport achter aan komen,dit is natuurlijk niet leuk voor de oliemaatschappijen

Of registreer je om te kunnen reageren.