Home

Achtergrond 202 x bekeken

Enschede mag Nederduitsers paspoort blijven geven

De gemeente Enschede mag paspoorten blijven verstrekken aan Nederlanders die in Duitsland wonen.

Een proef hiermee is goed verlopen. Staatssecretaris Ank Bijleveld van Binnenlandse Zaken heeft daarom besloten dat Enschede mag doorgaan met het afgiftepunt voor 'Nederduitsers'.

Dat heeft haar ministerie woensdag gemeld. Nederlanders die in Duitsland wonen, moesten voorheen naar de gemeente Den Haag of het Nederlandse consulaat in Hamburg om een reisdocument aan te vragen. Het afgiftepunt in Enschede is voor hen een stuk dichterbij. In totaal ongeveer vierduizend mensen maken er dit jaar gebruik van.

Ook burgemeesters van andere grensgemeenten kunnen op verzoek worden aangewezen om reisdocumenten aan zogeheten niet-ingezetenen te verstrekken, aldus Bijleveld. Heerlen en Maastricht hadden eerder ook belangstelling om deze dienst te verlenen aan 'Nederduitsers' dan wel 'Nederbelgen'.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.