Home

Achtergrond 156 x bekeken

Elfde-eeuwse munt gevonden op Ameland

Op Ameland is een muntje uit de elfde eeuw gevonden. Het is de eerste keer dat er aan de oostkant van het eiland sporen uit deze periode zijn ontdekt.

Donderdagavond deden conservatoren deze ontdekking tijdens een speciaal georganiseerde ’vondstenavond’ voor de eilandbewoners.
”Het muntje toont een sterke gelijkenis met oude munten uit de elfde eeuw. In Friesland heten ze ook wel obolen”, zegt conservator Evert Kramer van het Fries Museum. Verder onderzoek kan uitwijzen of het plaatsje Buren waar het muntje op het strand is gevonden ouder is dan gedacht.

Op de munt is een afbeelding te zien van een koning of bisschop. Het schrift is niet meer goed zichtbaar. Kramer: ”We willen nu eerst bepalen welke munt het precies is. Ook gaan we de lokatie van de vondst verder onderzoeken voor meer aanwijzingen.”

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.