Home

Achtergrond 178 x bekeken

Eerste stijging tarweprijs in acht weken Groninger beurs

De beurscommissie in Groningen heeft vandaag de tarwenotering met 1 euro verhoogd naar 130 euro per ton.

Het is de eerste prijsverhoging sinds eind september. Volgens de commissie bieden akkerbouwers erg weinig tarwe aan. "Daardoor kon de notering zeer licht stijgen", meldt de commissie.

De tarwenotering is de laatste maanden sterk gedaald. De hoogste notering werd bereikt op 12 februari toen de Groninger beurscommissie 235 euro per ton tarwe noteerde. Het afgelopen graanseizoen 2007/2008 werd op 17 juni afgesloten met een notering van 194 euro.

Op 29 juli startte de beurscommissie het nieuwe graanseizoen met een notering van 165 euro. Die daalde naar 129 euro vorige week. De tarweprijs staat onder druk doordat er wereldwijd veel meer graan is geoogst dan vorig seizoen. Het areaal is uitgebreid. Ook de gunstige weersomstandigheden in de meeste delen van de wereld hebben geleid tot grotere oogsten.

Of registreer je om te kunnen reageren.