Home

Achtergrond

EU schrapt 220 miljoen euro voor Bulgarije

Bulgarije verliest 220 miljoen euro aan EU-geld, omdat het nieuwe EU-land te weinig heeft gedaan in de strijd tegen corruptie.

Een woordvoerster van EU-commissaris Olli Rehn (Uitbreiding EU) heeft dat vandaag bekendgemaakt. Het is nooit eerder gebeurd dat de Europese Commissie geld voor een EU-land schrapt om deze reden, aldus de woordvoerster.

Een uitvoerig onderzoek heeft volgens haar aangetoond dat de nationale organisaties die de EU-subsidies voor bijvoorbeeld wegen en landbouw moeten verzorgen, nog steeds niet deugen. Brussel had de betalingen eerder al opgeschort. Een bedrag van ruim 400 miljoen euro blijft bevroren. De 220 miljoen euro die Bulgarije nu misloopt, gaat terug naar de EU-kas.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.