Home

Achtergrond

EU optimistisch over WTO-akkoord

De Europese Commissie is optimistisch over de onderhandelingen voor een nieuw wereldwijd vrijhandelsakkoord.

Overeenkomst binnen de Wereldhandelsorganisatie WTO is mogelijk binnen enkele weken, zei EU-commissaris Catherine Ashton (Handel) vandaag in Brussel.

De onderhandelingen in de zogeheten Doha-ronde duren al zeven jaar en in juli liepen ze vast wegens onenigheid tussen de grootste handelsblokken over het afschaffen van tarieven op landbouwproducten en industriële goederen.

De internationale financiële crisis maakt de noodzaak van een akkoord echter nog veel groter. Ashton sprak dinsdag met haar Amerikaanse collega Susan Schwab. De top van twintig economische grootmachten, zaterdag in Washington, moet een "duidelijk signaal'' geven dat de Doha-ronde snel moet worden afgerond, aldus Ashton en Schwab.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.