Home

Achtergrond 325 x bekeken 1 reactie

EU-melkveehouders voeren actie tegen quotering

Voor het Tweede Kamer-gebouw in Den Haag organiseerden de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en de Dutch Dairymen Board (DDB) een ludieke actie.

Voor het Tweede Kamer-gebouw in Den Haag organiseerden de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) en de Dutch Dairymen Board (DDB) een ludieke actie, waarbij 'minister Gerda Verburg' (glansrol van voormalig NMV-voorzitter Gerrit Roos) een 'zachte landing' demonstreerde: van een zeephelling plofte 'Gerda' keurig in een bad poedermelk. Dokter Sieta van Keimpema (voorzitter DDB) moest eraan te pas komen, maar vergeefs. "De zachte landing is fataal", luidde haar diagnose. Foto ANP

Werknemers van aannemingsbedrijf Tibben uit het Overijsselse Mariënheem leggen funderingsplaten voor de nieuwe werktuigenschuur van melkveehouder Harold de Haan. De Haan vervangt de oude schuur die op deze plek stond en hoopt nog voor de winter invalt een nieuw onderdak klaar te hebben voor zijn machines. De schuur moet ook dienen als opslagruimte voor het gedorste hooi en stro dat hij heeft voor het jongvee. De schuur wordt volgens De Haan een vrij simpele constructie. Op de fundering komen stalen spanten te staan. Daartussen komt een laag stenen muurtje met hogerop damwandplaten voor de afdichting en bovenop golfplaten. Foto Sjef Prins

Abdoelkader Farhan, een Jordaanse boer, ziet zijn olijfolie uit de pers van de Anjara Olijfolie fabriek stromen. De oogst van olijven is in Jordanië wat later dan anders begonnen en de opbrengst en kwaliteit valt vooralsnog tegen door droogte. De olijfolie-industrie is met name voor Palestijnse migranten naast het toerisme een belangrijke pijler van de economie. Olijfolie wordt puur gebruikt, maar ook bij de vervaardiging van onder meer zeep, cosmetica en als brandstof voor traditionele olielampen. Anders dan veel Golfstaten is het Hasjemitische Koninkrijk (wat duidt op afstamming van de Islamitische profeet Mohammed) sterk agrarisch en heeft het relatief weinig bodemschatten als olie en gas. Foto ANP

Het is koud in Friesland maar Klaas Visser kopt gewoon verder. Zijn spruitkool maakte door overvloedige regenval een moeilijk groeiseizoen door, maar ziet er niettemin goed uit. "Het was qua weer de laatste tijd zachter dan anders rond deze tijd van het jaar, wat niet goed is voor de afzet van spruiten." Visser verkoopt zijn waar aan de deur. Naast spruitkool verbouwt Visser onder meer bloemkool, aardappelen en rode, witte en groene kool. Foto Jan Bouwman

Foto

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Els G.

    Wat vervelend dat berichten over andere belangenbehartigers dan ZLTO/ LLTB/ LTO-Noord altijd verdraaid worden. De NMV demonstreert juist dat quotumverruiming niet gaat leiden tot de 'zachte landing'. Met behoud van het toch al duur betaalde quotum zou de melkprijs juist op peil kunnen blijven.Het feit dat u als journalist een tegengestelde kop plaatst boven dit NMV artikel getuigt van angst en zwakte bij de tegenpartijen uit het LTO veld ....................................................................................................

Of registreer je om te kunnen reageren.