Home

Achtergrond 172 x bekeken

EU en China verstevigen afspraken over productveiligheid

De Europese Commissie en China hebben vandaag hun afspraken over productveiligheid vernieuwd en uitgebreid. Voedselveiligheid vormt er een belangrijk onderdeel van.

De afspraken behelzen nieuwe samenwerking en meer controle op het vlak van productveiligheid. Zo krijgt China directe toegang tot het EU-waarschuwingssysteem voor voedsel en veevoer, RASFF. Via dat systeem worden risico’s voor de voedselveiligheid doorgegeven.

Recent ontstonden er grote problemen door de vondst van melamine in Chinese zuivelproducten. In China overleden kleine kinderen doordat melamine in hun voeding zat.

Melamine is een harde kunststof, die bijvoorbeeld wordt gebruikt voor plastic borden. De stof kan ook het eiwitgehalte in de producten hoger doen lijken, meldt het RIVM. Op deze wijze zou kunnen worden verbloemd dat de melk is verdund met water.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.