Home

Achtergrond 148 x bekeken

E.ON neemt herkomst steenkolen onder de loep

Energiebedrijf E.ON Benelux gaat de herkomst onderzoeken van de steenkolen die het bedrijf gebruikt.

Het concern reageert daarmee op kritiek van Greenpece dat in maart stelde dat energiebedrijven ten onrechte claimen dat hun nieuwe kolencentrales schoon zijn.
E.ON zegt dinsdag de voortgang van de naspeuringen regelmatig met Greenpeace door te nemen en bereid te zijn ”daar waar noodzakelijk te bezien welke eventuele verbeteringen mogelijk zijn”. Het concern wil zo laten zien dat het ernst is met maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het eerste deel van het feitenonderzoek moet eind dit jaar gereed zijn. Daarin wordt de herkomst van de steenkolen bekeken en ook de omstandigheden tijdens het vervoer van mijn naar centrale worden onder de loep genomen.
In opdracht van Greenpeace stelde Profundo dit voorjaar het onderzoeksrapport ’De wereld achter kolenstroom’ op. Met het onderzoeksrapport in de hand stelde Greenpeace dat ”de 8,5 miljoen ton steenkool voor kolencentrales in Nederland wereldwijd een spoor van vernieling achterlaat”. Zuid-Afrikaanse mijnwerkers hebben bijvoorbeeld een grote kans om te komen tijdens het werk en omwonenden van de mijnbouwgebieden en ook de aangrenzende natuurgebieden kampen met vervuiling.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.