Home

Achtergrond 222 x bekeken

Duitse voedingsautoriteit pleit voor residuvrije teelt

De Duitse voedingsautoriteit, Bundesamt für Verbraucherschutz und Lebensmittelsicherheit (BVL) dringt er bij de binnenlandse fruitteeltsector op aan om een volledig residuvrij product te telen.

"De consument vraagt daarnaar en daarom dient de sector daaraan tegemoet te komen," aldus BVL-topman Helmut Tschiersky-Schöneburg op een jubileumbijeenkomst van de vakgroep fruitteelt van tuinbouwbond Zentralverband Gartenbau in Grünberg.

Momenteel worden volgens hem door het BVL bij de monitoring in 50 tot 60 procent van de in Duitsland vermarkte partijen fruit restanten van middelen aangetroffen.

Op zich zijn deze resultaten naar de visie van Tschiersky-Schöneburg goed. Volgens hem blijft Duits product in veruit de meeste gevallen binnen de normen en komt Duits fruit er afzonderlijk bekeken nog beduidend beter af dan producten uit andere landen. "Niettemin is dat aan de consument moeilijk duidelijk te maken," houdt Tschiersky-Schöneburg de telers voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.