Home

Achtergrond 1 reactie

Donner schaft Farbo-regeling af

De Farbo-regeling, die ondernemers subsidie biedt voor de aanschaf van arbeidsvriendelijke apparaten en machines, wordt afgeschaft.

Dat schrijft minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) in een brief aan de Kamer. Volgens Donner is de regeling niet effectief: het geld kwam maar in een beperkt aantal sectoren terecht, en in tweederde van de gevallen zouden ondernemers de apparaten ook zonder subsidie hebben aangeschaft. "Uit oogpunt van een doelmatige besteding van overheidsmiddelen is dit niet verantwoord", aldus de bewindsman.

De land- en tuinbouw was een van de sectoren die met vrucht putte uit de regeling. LTO heeft ook meermalen gepleit voor het behoud ervan. Aanvragen kunnen nog tot 1 april 2009 worden ingediend, zolang het budget toereikend is.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    melkveehouder

    Ach een ordinaire bezuiniging, de miljarden die Bos rondstrooit moeten toch ergens vandaan komen en de landbouw kun je nog wel verder uitknijpen

Of registreer je om te kunnen reageren.