Home

Achtergrond 165 x bekeken

Doek valt voor Bush op internationaal toneel

De huidige president van de Verenigde Staten, George W. Bush, heeft vandaag in de Peruaanse stad Lima zijn laatste internationale reis beëindigd.

Hij is nog tot 20 januari president, maar zijn paspoort heeft hij tot die tijd niet meer nodig. Bush deed op de bijeenkomst van APEC-landen (landen die aan de Stille Oceaan liggen) een oproep om niet langer gebruik te maken van protectionisme om de eigen economie te beschermen. "Wij weigeren protectionisme te accepteren in de 21e eeuw'', aldus de president.

Ook de andere landen stemden in met het verwerpen van protectionisme. Volgens de 21 betrokken landen zal vrije marktwerking, zonder handelsbarrières, bijdragen aan het oplossen van de armoedeproblemen. Ook zou het kunnen helpen de financiële crisis te keren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.