Home

Achtergrond

Dode en tientallen gewonden door aanslagen Thailand

Zeker zestig mensen zijn vandaag gewond geraakt door twee bomexplosies in het islamitische zuiden van Thailand.

Dat heeft de politie van de provincie Narathiwat bekendgemaakt. Twee bommen verstopt in een auto en een motor gingen af op een fruitmarkt bij een kantoor van de lokale overheid. Een motorbom ging vrijwel tegelijkertijd af in een theewinkel.

In het uiterste zuiden van Thailand, dat aan Maleisië grenst, strijden separatisten al jaren voor een onafhankelijke moslimstaat. Sinds 2004 zijn daardoor al zeker 3400 mensen omgekomen. Het gebied was een autonoom Maleis sultanaat tot het boeddhistische Thailand het in 1902 annexeerde. Zeker 80 procent van de mensen daar is moslim en spreekt een Maleisisch dialect en geen Thai.

De aanslagen komen nog geen week na een bezoek van de Thaise premier Somchai Wongsawat aan Zuid-Thailand. De premier zei toen tegen verslaggevers dat het weer rustig leek in het gebied na een opstand van bijna vijf jaar.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.