Home

Achtergrond 168 x bekeken

Diakenen buigen zich over zorg voor klimaat

Naar schatting 1.100 diakenen komen vandaag in Utrecht bijeen voor de jaarlijkse Landelijke Diaconale Dag van de Protestantse Kerk in Nederland. Zij beraden zich over de zorg voor elkaar in Nederland en de zorg voor het klimaat.

Diakenen zijn ambtsdragers die zich richten op de zorg voor de armen in Nederland en daarbuiten. Een van de sprekers in Utrecht is Herman Noordegraaf, docent diaconaat aan de Protestantse Theologische Universiteit. Hij zal erop wijzen dat de zorg verschraalt, als economisch nut gaat overheersen en productie draaien en geld verdienen in plaats van menselijk contact komen.

Over de zorg voor het klimaat spreekt Attie van Niekerk, directeur van het NOVA Institute voor zending en oecumenisch onderzoek in Zuid-Afrika.

Tijdens de Diaconale Dag wordt een liedbundel voor diakenen gepresenteerd. Daarmee wil de Protestantse Kerk de diakenen bemoedigen in hun vaak moeilijke werk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.