Home

Achtergrond

Devgen legt basis voor groei in India

De omzet van het vlaamse zaaigoed en biotechconcern Devgen is tot oktober met 37 procent gestegen tot 5,8 miljoen euro.

Het nettoverlies liep door investeringen in onderzoek en rijstmarketing in India op tot 16,9 miljoen euro.

Voor 2009 verwacht Devgen een ‘substantiële’ stijging van de rijstzaadverkopen in India. Het bedrijf startte grootschalige marketingcampagnes. Het aantal werknemers verdubbelde in een jaar tijd tot 141 en daar moeten dit jaar nog 70 mensen bijkomen.

Het aantal hectare grond voor testen en kweken is verdrievoudigd; nieuwe fabrieken zijn in aanbouw, het aantal distributeurs is meer dan verdubbeld. Het bedrijf, waarin Monsanto een sterk belang heeft, maakte al eerder bekend de farmaceutische divisie te sluiten.

Of registreer je om te kunnen reageren.