Home

Achtergrond

Demonstranten beletten kap boom in Tilburg

De actievoerders die dinsdagochtend de kap van een ongeveer veertig jaar oude esdoorn aan de Vijfsprong in het centrum van Tilburg probeerden te voorkomen, hebben kort voor het middaguur hun actie beëindigd.

Dat heeft een woordvoerster van de gemeente Tilburg laten weten. Drie actievoerders van de Stichting Behoud de Vijfsprong waren in de boom geklommen en hadden zich vastgeketend. Onderaan de boom hadden zich nog eens drie personen vastgebonden. De woordvoerster kondigde aan dat de boom dinsdag niet meer wordt gekapt.

De gemeente Tilburg wil de boom kappen en het plein herinrichten om de verkeersdoorstroming te bevorderen. Volgens de woordvoerster is de kapvergunning al eerder afgegeven en onherroepelijk. Tegen een ander deel van het plan, de verplaatsing van het Hiroshima-monument naar een tegenovergelegen park en de vervanging van een lantaarnpaal, loopt nog een bezwaarprocedure bij de Raad van State.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.