Home

Achtergrond 3 reacties

Consumentenbond: slimme meter schendt privacy

De Consumentenbond roept de Eerste Kamer op een stokje te steken voor de invoering van slimme energiemeters, omdat dit in strijd zou zijn met de privacy.

Minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken) wil dat alle Nederlanders nieuwe gas- en elektriciteitsmeters krijgen, die het energiebedrijf bijna voortdurend op afstand kan aflezen. Dit moet leiden tot betere informatie aan de consument over het verbruik en daarmee tot energiebesparing.

De Consumentenbond wil niet dat "achter de voordeur'' wordt gekeken of mensen thuis zijn en welke apparatuur er is. De bond is al langer tegen de slimme meter, omdat die de consument op kosten zou jagen en alleen voordeel biedt voor de energiebedrijven.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  deze energiemeters zijn bedoeld om meer vat te krijgen op de illegale weedkwekerijen die stroom aftappen buiten de meter om,waar uiteindelijk iedereen die dat niet doet voor opdraait en aan meebetaald

 • no-profile-image

  a nonymus

  gert, ik ben t helemaal met je eens, alleen betaalT iedereen eraan mee. stam + T weetjewel?? tis geen deelwoord.e4fk44

 • no-profile-image

  bert

  nee, jullie hebben het mis.
  deze meters moeten er komen. omdat over een aantal jaren veel mensen zelf stroom produceren.
  dan wil de overheid toch geld overhouden. met de oude meters gaat ie terug lopen, en heeft de huiseigenaar als enige er iets aan. tel maar na;;;
  bij terug lopen, heb je ook de heffingen en btw meteen terug. bij de nieuwe meters komt er een apparte meter die de stroom door de eigenaar zelf geproduceert, appart bij gehouden wordt, en krijg je er maar een klein bedrag voor terug. dan laat je het wel.
  zo ook met de km heffing, is ook alvast je indekken voor de toekomst. vanwege zuinige auto's

Of registreer je om te kunnen reageren.