Home

Achtergrond 16 reacties

Computerspel voor kinderen over dierenwelzijn

De Europese Commissie heeft vandaag een computerspel over dierenwelzijn gelanceerd.

Het spel, Farmland, is bedoeld voor kinderen tussen 9 en 12 jaar. Kinderen kunnen in het spel de rol van veehouder of consument aannemen en worden vervolgens geconfronteerd met allerlei keuzes die ze in die rol moeten maken. Doel is kinderen te informeren over de herkomst en productie van voedsel en hen bewust te maken van een goede behandeling van dieren.

De lancering van het computerspel is onderdeel van de Europese veterinaire week, die voor de eerste keer wordt georganiseerd door de Commissie in samenwerking met de Federatie van Europese dierenartsen FVE.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Berend Botje

  De heer of mevroi reaguurder uit Maastricht: Blijkbaar niet de krant gelezen deze week ? Minister Verburg heeft eindelijk feiten op tafel gelegd die hetgeen in Meet the trut beweerd volledig tegenspreken. Zij bestempelt de Nederlandse landbouw als de meest milieuvriendelijke ter wereld, alles gebaseerd op gedegen onderzoek.
  Misschien de film "The great climate swindle" eens bekijken waar een heel ander geluid te horen is aangaande het hele CO2 verhaal en de zogenaamde opwarming van de aarde. De landbouw in Nederland draagt op geen enkele wijze bij aan vermeende kooldioxide uitstoot.

 • no-profile-image

  Piet

  Kinderen worden weer eens geindoctrineerd door de corrupte vlees- en zuivellobby. Kinderen zouden moeten leren dat ALLE dierlijke producten dierONvriendelijk zijn.
  Dierenwelzijn begint bij de juiste kennis. Kinderen moeten leren dat vlees, zuivel en andere dierlijke producten gelijk staan aan moord. Moord op onschuldige dieren.

 • no-profile-image

  johan

  Die piet toch, als een koe in afrika aan t grazen was geweest had die tijger of leeuw dat biefstukje ook niet laten staan hoor.

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  respect voor mens,dier,natuur, Maastricht

  Eet eens wat vaker diervriendelijk. Vertel mij eens wat er meer diervriendelijk is aan een stukje biologisch koe. Ben benieuwd, geef ik daarnaar wel weer antwoord.

 • no-profile-image

  Respect voor mens,dier,natuur

  Bekijk MEAT THE TRUHT maar eens of nog liever EARTHLINGS dan weet je wel beter
  Dan kun je misschien ook wat meer respect tonen voor Piet

 • no-profile-image

  jack

  Ik vraag me af of kinderen hier nu echt iets van leren. Die lange pagina met informatie (in pietepeuterig kleine letters) gaan kinderen toch niet lezen en is eigenlijk alleen maar een opsomming van richtlijnen die kinderen informeren maar niet uitnodigen zich zelf een mening te vormen. Echt afkomstig dus vanuit Brussel. Kinderen klikken waarschijnlijn meteen door naar het spelletje en gaan zo snel mogelijk al die vakjes aanklikken. Dan kun je beter met kinderen tijdens hun lagere schooltijd als klas een keer op bezoek gaan bij elk type boerderij, vlees of gewas. Dan krijgen ze een beter beeld van waar hun voedsel vandaan komt dan via dit filmpje/spelletje.

 • no-profile-image

  lust graag een stukje

  Volgens mij heeft het nuttigen van dierlijke produkten niet te maken met welzijn. Maar wat er ook wordt verkondigd in de media wat wel of niet goed is voor de gezondheid van de mens of dierwelzijn. Ik blijf VLEES ETEN.

 • no-profile-image

  Een ambtenaar

  Leuk idee. Jammer dat dit spel een nogal romantische kijk op het boerenleven geeft en dus geen afspiegeling van de werkelijkheid is. Maar goed, leer die kinderen maar om goed voor dieren te zijn (vertroetelen? zie intro farmland), dat kan vast geen kwaad.

 • no-profile-image

  Ryan Molendijk

  U vraagt van ons om Piet wat meer respect te tonen terwijl hij begint met ons voor moordenaars uit te maken en daarvoor binnen het Nederlands Recht geen enkel bewijs kan aanleveren laat staan ons veroordeeld krijgen. Kom nou?! Rest mij één vraag: welk type oogkleppen heeft U, ik ben namelijk nogal snel afgeleid?

 • no-profile-image

  Ryan Molendijk

  Ook diervriendelijk krijg je niet op je bordje zonder het eerst dood te maken. Een sojaplantje leeft ook en als je het wilt eten moet het dood. That's life!

 • no-profile-image

  respect voor ,mens,dier,natuur

  Beste Jeroen

  Alles wat moeder natuur ons schenkt,
  waar geen dier voor gedood hoeft
  is diervriendelijk, zeker niet saai ,en beslist niet alleen voor geiten wollen sok figuren, en hhhmmm zo lekker

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  En nog geef je geen antwoord, want ter alle tijd "dood" je dan dingen. Een appel is een voorplanting van de appelboom.
  Er is geen product, wat de natuur schenkt,zonder dat jij iets in een kringloop "stuk" maakt. Dus je verhaal klopt gewoon niet, maar dat mag er weer niet gezegd worden

 • no-profile-image

  respect voor mens,dier,natuur

  moordenaar klint misschien heel grof ,maar wat vertel jij dan aan je koe,varken ,kip of noem maar op
  dat ze wel milieuvriendelijk geleefd hebben ?
  En dat ze nu diervriendelijk gedood worden ? is dat geen moord dan ??
  Eet eens wat vaker diervriendelijk krijg je zelf ook andere gedachten

 • no-profile-image

  Lekker

  Hee Piet, ook zo'n geitewollen sokken figuur, ook de slag gemist toen het verstand werdt uitgedeeld. In ieder geval behoorlijk achteraan gestaan.
  Wat een gezwets weer, vlees en zuivel is gezond, goed voor het milieu. Ga je nu nog steeds allerlei gelul in beeld bregen. Ga wat doen voor de kost, en val een ander niet lastig met jouw overloze en onzinnige gezwam. Dat kinderen wordt bijgebracht hoe het wel en wee is in de dierhouderij is juist goed, dan kunnen ze zich een beeld vormen. Jammer dat ze de financiele concequenties niet mee kunnen nemen, dan konden ze nu al ervaren dat het heerlijke eten te weinig wordt betaald.
  Dus Piet, opzouten van deze site, die is niet voor randdebielen als jij.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Piet, jij wilt kinderen helemaal niks leren. Jij wilt ze alleen jouw eenzijdige denkwijze opdringen met zware termen als moord. Dit heeft jaren ook zo gewerkt in de indoctrinerende schoolboekjes.
  Juist jij wilt de keuzevrijheid van kinderen inperken. Leer kinderen keuze's maken, maar wel op basis van álle feiten en niet op leugens, verkeerde voorstellingen van zaken en aannames.
  Leg jij de kinderen maar uit dat alle voorouders verkeerd bezig waren en moordenaars waren. En dat jij de laatste paar jaar het licht hebt gezien in de voedselvoorziening.

 • no-profile-image

  kwekje@hotmail.com

  Die films zijn ook gemaakt door mensen die vrij eenzijdig denken, dus helpt nog niks! En Piet, gebruikte wakker dier zelf geen kinderen in een actie. Dus veroordeel niet een ander met de manier die men zelf ook gebruikt!

Laad alle reacties (12)

Of registreer je om te kunnen reageren.