Home

Achtergrond

Colzaco betaalt 443 euro per ton koolzaad

De koolzaadvereniging Colzaco betaalt over de oogst van dit jaar gemiddeld 443 euro per ton.

"We hebben het koolzaad op het juiste moment verkocht aan de Duitse oliemolen ADM in Kleve", stelt voorzitter Antoon Kleverkamp. "Het koolzaad had een goed vochtgehalte met weinig verontreiniging. Daarnaast was het oliegehalte hoog."

De leden van Colzaco zitten in Oost-Nederland. De voorzitter verwacht een uitbreiding van het areaal. "Doordat bij de leden al vroegtijdig bekend was dat de prijs in 2008 goed zou worden, hebben zij meer koolzaad uitgezaaid voor het seizoen 2009."

Colzaco wil zich verder ontwikkelen. De vereniging onderzoekt de mogelijkheden om hoogwaardige koolzaadolie op de Nederlandse markt af te zetten. Kleverkamp: "Colzaco wil een bijdrage leveren aan de wens van de Nederlandse overheid om gezonder te eten. Door een speciaal persproces kan hoogwaardige olie worden gewonnen uit koolzaad."

Of registreer je om te kunnen reageren.