Home

Achtergrond

China bouwt zijn hoogste toren ooit

De Chinese stad Shanghai breidt ondanks de wereldwijde financiële crisis haar collectie wolkenkrabbers uit.

Zaterdag begint de bouw van de hoogste Chinese toren ooit. Dat heeft een projectontwikkelaar donderdag laten weten. De toren met veel glas wordt 632 meter hoog en vergt een investering van omgerekend meer dan 2 miljard euro. De ontwikkelaars hopen dit bedrag onder meer met overheidssteun bij elkaar te krijgen. De wolkenkrabber is waarschijnlijk in 2014 klaar.

Volgens de projectontwikkelaar heeft de bouw een positieve invloed op de samenleving. De mensen kunnen volgens hem hierdoor "hun vertrouwen in de economie herwinnen''.

De toren wordt gebouwd naast de huidige hoogste toren van China, het Shanghai World Financial Centre. Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten gaat nog hoger. Daar moet in 2009 de Burj Dubai af zijn. Die wordt meer dan 800 meter hoog.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.